Yunanistan'da halkın vergi borcu yükseliyor

Yunanistan'da vergi mükelleflerinin borcu 101,7 milyar euroya yükseldi. Ülkede yıl başından bu yana 3 milyar euronun üzerinde borç, haciz ve banka hesaplarına el konulması yöntemi ile tahsil edildi.

Abone ol

Yunanistan Kamu Gelirleri Genel Sekreterliği verilerine göre, ülkede temmuz ayında ödenmemiş vergi miktarı 377 milyon euro oldu.

Böylece, vergi mükelleflerinin devlete olan borcunun 101,7 milyar euroya çıktığı bildirildi. Ocak-temmuz döneminde bu rakamın 5 milyar 570 milyon euro olarak gerçekleştiği belirtildi.

Vergi borcu olan mükellef sayısının 3 milyon 933 binin üzerinde olduğu, bu sayının toplam vergi mükelleflerinin yaklaşık yarısına tekabül ettiği kaydedildi.

Haciz ve banka hesaplarına el konulması şeklindeki yöntemlerle ise yıl başından bu yana 3 milyar euronun üzerinde borcun toplandığı ifade edildi ancak bu rakamın önceki dönemlere göre yüksek olmasına rağmen, vergi borcundaki artışın önlenememesi dikkati çekti.

Yunanistan hükümeti, yüksek kamu borcu için gelir sağlamak ve vergi kaçakçılığıyla mücadele için son dönemde vergi kontrolleri ve banka hesaplarının denetlenmesi gibi sıkı tedbirler aldı.

Borsa günü yükselişle tamamladı Dışişleri'nden ABD'nin 2023 İnsan Hakları Raporu'na tepki Bahçıvan: Hedeflere ulaşmak nitelikli insana yatırımla mümkün Biden, 1915 olayları için yine 'soykırım' ifadesini kullandı KCK'nın sözde Almanya sorumlusu İstanbul'da yakalandı