Rusya: Hassas ve seçici şekilde hareket ediyoruz

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, İdlib'te gerçekleştirilen hava saldırıları sonrası yaptığı açıklamada, "Hassas ve seçici şekilde hareket ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Rusya'dan İdlib'teki hava harekatına ilişkin iki önemli açıklama geldi.

Kremlin Suriye'nin İdlib vilayetindeki durumun Rusya için endişe kaynağı olmaya devam ettiğini, Rusya'nın bu konuda çeşitli ülkelerle görüştüğünü belirtti.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov konferans bağlantısı ile gazetecilere yaptığı açıklamada, "İdlib'deki durum hâlâ artan endişe kaynağı ve elbette, Rus tarafının ilgili meslektaşları ile çeşitli düzeylerde olduğu tüm temaslarda gündemde" dedi.

"Hassas hedef gözetilerek yapılıyor"

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, ülkesinin Suriye'deki askeri operasyonlarının hassas biçimde hedef gözetilerek ve sivil kayıpları asgariye indirecek şekilde yapıldığını söyledi.

Ryabkov RIA ajansında yer alan habere göre, "Daha önce birçok defa ifade ettiğimiz gibi hassas ve seçici şekilde hareket ediyor, barışçıl nüfusa yönelik riskleri asgariye indirmeye çalışır şekilde eyleme geçiyoruz" diye konuştu.

Suriye ordusu İdlib'i yine vurdu

Patent başvurularında geçerli olacak ücretler belli oldu İlber Ortaylı uçakta rahatsızlandı: Sefer gecikmeli gerçekleşti Benzin ve motorin (mazot) litre fiyatı ne kadar, kaç TL? Ali Yerlikaya paylaştı... 16 ilde operasyon: 63 gözaltı Küresel askeri harcamalarda rekor: 2 trilyon 443 milyar dolar