Donetsk lideri bombalı saldırıda öldürüldü

Ukrayna'dan tek taraflı olarak bağımsızlık ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin lideri Zaharçenko Donetsk'in merkezindeki bir restoranda meydana gelen patlamada hayatını kaybetti.

Abone ol

Ukrayna'dan tek taraflı olarak bağımsızlık ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin lideri Aleksandr Zaharçenko'nun Donetsk'in merkezindeki bir restoranda meydana gelen patlamada hayatını kaybettiği belirtildi.

Rusya'dan açıklama

Zaharçenko’nun ölümüyle sonuçlanan saldırının terör eylemi olduğunu söyleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev’in barış vaatlerini yerine getirmeyip kanlı katliamlara geçme kararı aldığını savundu.

Sputnik'in aktardığına göre Zaharova, "Kiev'deki savaş partisi, Minsk anlaşmasını yerine getirmek ve iç çatışmayı çözüme kavuşturma yollarını aramak yerine terör senaryosunu hayata geçirerek bölgede onsuz da zor olan durumu daha da kötüleştiriyor. Barış vaatlerini yerine getirmeyip görünüşe bakılırsa kanlı katliama geçme kararını almışlar" dedi.

Zaharova, "Dünya toplumu, masum vatandaşların gözü önünde işlenen bu cinayetin yansız olarak araştırılmasını talep etmeli, hatta Ukrayna'daki politik sistemin kukla olduğu dikkate alınırsa bu araştırmayı kontrol etmeli" diye kaydetti.

Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı Diyarbakır ve Mardin belediyelerine soruşturma TCMB ile Kazakistan MB arasında mutabakat zaptı imzalandı CHP heyetinden Anıtkabir'e ziyaret Benzin ve motorin (mazot) litre fiyatı ne kadar, kaç TL?