sıradışı bir kitap: motel günlükleri

Motel Günlükleri, Sam Shepard'ın kaleme aldığı senaryoyla 1984 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye'yi kazandığı, Wim Wenders'in Paris-Texas filminin de kaynakları arasında…

Abone ol

Modern Amerikan edebiyatının en önde gelen isimlerinden, Vahşi Batı, Aç Sınıfın Lâneti gibi klasikleşmiş oyunların yazarı, öykücü, oyuncu, yönetmen Sam Shepard'ın önemli eserlerinden biri olan Motel Günlükleri, Everest Yayınları etiketi ile raflarda yerini aldı.

Dünya Kitap Yılın Çeviri Kitabı Ödülü sahiplerinden Ülker İnce'nin dilimize kazandırdığı Motel Günlükleri kısa öyküler, notlar, şiirler, günlük parçaları ve fotoğrafl ardan oluşan ayrıksı yapısıyla sıra dışı bir kitap. Shepard'ın Illinois'daki doğumunu, Güney Kaliforniya'nın kırsal bölgelerinde geçen çocukluğunu, çiftçi, garson, rock müzisyeni, tiyatrocu, film oyuncusu olarak yaşamın derinliklerine yaptığı yolculukları, anı parçacıklarını yaşamöyküsel tefekkürle birleştirerek dile getirdiği; çocukluk keşifl erine, filmler ve arabalarla geçen gençliğine, Amerikan yaşamına, derin Batı'ya ilişkin keskin imgeler, hayaller ve fanteziler sunduğu, geçmişle şimdiki zaman arasında gidip gelen anlatı, bu niteliğiyle, yazarın tüm yapıtına da ışık tutuyor.
Sam Shepard'ın kaleme aldığı senaryoyla, 1984 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye'yi kazandığı, Wim Wenders'in Paris-Texas filmine de kaynaklık eden Motel Günlükleri, hızlı, parçalı yapısıyla hızlandırılmış bir film etkisi yaratmayı da hedefl iyor.

MOTEL GÜNLÜKLERİ, Sam Shepard, Türkçesi: Ülker İnce, 184 s. Everest Yayınları

Yargıtay Başkanlığı seçiminin 9. turunda da sonuç çıkmadı Türkiye elektrikli otomobil satışlarında AB'de kaçıncı sırada? Çeyrek altın 4 bin 130 liradan satılıyor Borsa güne yükselişle başladı 53 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 kişi yakalandı