hayatlar ve hayaller

Richard Yates'in önemli romanlarından Mutluluk Fotoğrafı'nda okur, anne babaları erken yaşta boşanan Grimes kız kardeşlerin hayatını çocukluklarından başlayarak takip ediyor, bambaşka kadınlara dönüşmelerini izliyor.

Abone ol

Amerikan rüyasının ve bu rüyanın altında ezilenlerin, birbirine sevgi kadar mutsuzlukla da bağlanan ailelerin, ümitlerin ve hayal kırıklıklarının yazarı Richard Yates, yeni baskısı Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Mutluluk Fotoğrafı'nda bakışını bu kez kadınların hayatlarına ve hayallerine çeviriyor.

Sarah ve Emily küçük yaşlardan beri birbirlerinden çok farklı iki kardeş. Ablası Sarah'ya hayran olan, bir yandan da babasıyla daha yakın olduğunu ve mutlu bir evlilik yaptığını düşündüğü için onu kıskanan Emily kendisine daha tekinsiz bir yol seçiyor ve tatminsiz aşklar yaşıyor. Duygusal bağları sürse de, iki genç kadının arasındaki mesafe gitgide açılıyor, taa ki trajik bir olay yaşamlarını tümden değiştirene kadar. Richard Yates'in önemli romanlarından, Deniz Yüce Başarır'ın dilimize kazandırdığı Mutluluk Fotoğrafı'nda okur, anne babaları erken yaşta boşanan Grimes kız kardeşlerin hayatını çocukluklarından başlayarak takip ediyor, bambaşka kadınlara dönüşmelerini izliyor. Kendini mutsuz bir evliliğin içinde bulan Sarah'ya karşılık, özgür ruhlu Emily bir aşktan öbürüne savruluyor, yalnız bir kadın olarak ayakta kalmaya çalışmanın bütün zorluklarını göğüslemek durumunda kalıyor.

MUTLULUK FOTOĞRAFI, Richard Yates, Türkçesi: Deniz Yüce Başarır, Yapı Kredi Yayınları, 184 s.

Fenerbahçe Avrupa'ya veda etti Tokat 5.6'lık depremle sarsıldı: Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan 'bu deprem kritik' uyarısı SPK'dan 4 şirketin başvurusuna onay BDDK'dan yönetmelik değişikliği Yüksek sıcaklar ekinlerde rekolte kaybı riskini getirdi