Şekerleme sektörü Peru’ya çıkarma yaptı

Türk gıda şirketleri, Latin Amerika’nın en büyük fuarlarından EXPOALİAMENTARİA’da yoğun ilgi gördü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği önderliğinde Türkiye’nin önde gelen gıda ve şekerleme şirketleri Peru’nun başkenti Lima’da düzenlenen Latin Amerika’nın en büyük fuarlarından EXPOALİAMENTARİA 2016’ya katıldı. 28 Eylül’de kapılarını açan ve 40 binden fazla profesyonel tarafından ziyaret edilmesi beklenen fuarda önemli işbirliklerinin adımları atıldı.

Türk gıda ve şekerleme sektörünün önde gelen şirketleri Latin Amerika’da önemli işbirliklerine imza atıyor. Peru’nun başkenti Lima’da düzenlenen ve 40 binden fazla profesyonel ziyaretçi tarafından katılım sağlanması beklenen Latin Amerika’nın en büyük fuarlarından EXPOALİAMENTARİA 2016, 28 Eylül’de kapılarını açtı. 3 gün sürecek fuara Türk gıda şirketlerini damgasını vuruyor.

Söz konusu fuarda İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği organizasyonunda düzenlenen Kakaolu, Kakaosuz Şekerli Mamuller ve Pastacılık Ürünleri URGE Faaliyetine, Mertsan Gıda, User Gıda, Rella Unlu Mamuller, Gesaş Genel Gıda, Ak Nişasta, Bonart, Hazal Bisküvi, Çağla Çikolata tarafından katılım sağlandı. İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete ve Muhasip Üye Burhan Başar fuara iştirak ederek gözlemlerde bulundular.

“Peru’da 3 yılda büyük yol kat ettik”

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, Peru’nun yılda 350 milyon dolarlık şekerleme ithalatı yaptığını belirterek, son 3 yılda Türk gıda ve şekerleme sektörü olarak söz konusu ülkeye yapılan ihracatta ciddi yol kat ettiklerini söyledi. “Peru pazarında ABD, 54 milyon dolarlık ihracat rakamıyla başı çekiyor” diyen Mete sözlerini şöyle sürdürdü: “2014 yılında 260 bin dolar gibi çok düşük olan sektörümüzün Peru’ya olan ihracı, yoğun çalışmalarımızla 2015 yılında 1 milyon 200 bin dolara ulaştı buda bu pazarda bir sene içerisinde yüzde 400 büyümüşüz demek, Geçtiğimiz yıl Ekonomi Bakanlığımızın Ur-Ge projesi kapsamında Peru’da katıldığımız fuarın bir sene içerisinde ihracatımıza katkıda bulunmuş olması biz ihracatçıları ümitlendiriyor. Bu rakamın bu yılda yüzde 15’lik bir artışla 1 milyon 350 bin dolara yükselmesini bekliyoruz.”

Mete, Türk şirketleri olarak EXPOALİAMENTARİA 2016’da büyük ilgi ile karşılaştıklarını ve yeni önemli işbirliklerine imzalar atıldığını da sözlerine ekledi.

Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu’ndan önemli tanıtım

Diğer yandan Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu da fuarda 40 metrekarelik bir info stand ile yer alarak ülkemizin lokum, baklava gibi geleneksel tatlıları ve diğer ihracata yönelik şekerli mamul ürünlerimizin tanıtımına yönelik çalışmalarını sürdürürken, Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, Latin Amerika pazarına ilişkin inceleme ve temaslarda bulunmak için fuara katılım sağladı.